dimarts, 17 de setembre del 2013

Sant Feliu de Guíxols a misses dites.

L'Espai Carme Thyssen, a Sant Feliu de Guíxols, amb un flamant rètol SISLEY- KANSDINSKY- HOPPER prometia més del que en realitat va ser. Tot just, entre una cinquantena de quadres, hi havia un oli de Sisley, un de Kandinsky i un altre de Hopper i precisament cap dels tres era representatiu de l'obra de cada artista. El Hopper era 'Martha Mckeen' de Wellfleet, un oli de 1944, una marina molt allunyada dels temes habituals del pintor. El Sisley i el Kandinsky tampoc no van resultar ser dels més remarcables. Una publicitat, doncs, que podríem considerar un punt enganyosa.
D'altra banda he de remarcar que hi havia esplèndides obres d'artistes catalans ( Meifrén, Martí i Alsina, Urgell, Amat, Graner, ...).
Tot plegat un brevíssim recorregut de la pintura des de la segona meitat del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX, des del realisme, passant per l'impressionisme, fins al camí que portarà cap a l'abstracció. 
L'Espai, que era l'antic Palau de l'Abat, se situa dins d'un monestir benedictí arran de mar i fundat a la primera meitat del segle X que té l'aspecte d'un castell ja que està envoltat per les torres de defensa i guaita. 



divendres, 6 de setembre del 2013




S
isley, Kandinsky i Hopper a Sant Feliu de Guíxols de la mà de Carmen Tyssen.  

Ja podem visitar l'exposició. Jo no me la penso perdre!
A la foto un Hopper esplèndid.